FIRINDA PATLICAN KEBABI
Malzemeler:
5 Adet Kemer Patlıcan
Kebap Köftesi İçin:
500 gr.orta yağlı Kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Kebap Köftesi İçin:
500 gr.orta yağlı Kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
Maydanoz
Sosu için:
1 Tatlı kaşığı salça ve 2 bardak su
Hazırlanışı :
Yıkanmış Patlıcanları 3 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlu suda bekletin..
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Yumurta büyüklğünde yuvarlak köfteler yapıp,patlıcan dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.Arzu ederseniz çöpşişede dizebilirsiniz.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 2 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Arzu ederseniz Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 20 dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Patlıcan yemeklerinde mutlaka acı suyu çıksın diye patlıcanı tuzlu suda bekletin..
Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Yumurta büyüklğünde yuvarlak köfteler yapıp,patlıcan dilimleri arasına yerleştirin. Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.Arzu ederseniz çöpşişede dizebilirsiniz.
Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine bir kaşık salçayı, 2 su bardağı suyla sulandırıp dökün.
Arzu ederseniz Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerini açıp, 20 dakika da o şekilde pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.
Afiyet Olsun..
4 yorum:
Bu görüntüyü görünce akşamı zor edicem...nefis,nefis..başka ne denebilirki bu görüntüye..ellerinize sağlık..
bayıldımm
bayıldımmmmmmmm..
Harikaaaa,ellerinize saglik.
Hayirli ramazanlar, huzur ve bereket diliyorum
cok guzel gorunuyorlarr
Yorum Gönder