Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
28 Ağustos 2010 Cumartesi
Fellah Köfte ( Yavan Köfte )
Merhabalar:
Bol Baharatlı Lezzeti inanılmaz güzel bir tarif ile karşınızdayım..İlk önce Adıyamanlı Hatun Teyzeden Anneme Geçen bir Tarif.. Eee Şimdide Ben Yapıyorum :) Ve Şiddetle Yapmanızı tavsiye ediyorum..
Ama biraz yapımı yuvarlamaları uzun sürüyor bu nedenle 2 kişi olmanızda fayda var :)
Kotanyi Yemek Yarışmasında Bu Tarifime Oy Vermek Ve Beni Desteklemek İstiyorsanız Tarifin Altında yer alan yıldızlara tıklayıp oyunuzu kullanabilirsiniz..
OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Malzemeler:
1 Büyük Baş Kuru Soğan
4 bardak Köftelik İnce Bulgur
1 bardak İrmik
1 Bardak Un
2 + 2 Yemek Kaşığı Yonca Domates Salçası
1 Çay Bardağı ( Aida) Yonca Ayçiçek Yağı
1 Yumurta
1 Litre Kaynamış Su
Nar ekşisi
Kotanyi Kurutulmuş Nane
Kotanyi Kurutulmuş Maydanoz
Kotanyi Kurutulmuş Fesleğen
Kotanyi Değirmen Karabiber
Kotanyi Kırmızı Toz biber
Kotanyi Değirmen Pulbiber
Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu
Kotanyi Kimyon
Üzeri İçin:
Yoğurt
Kotanyi Sarımsak Tozu
Hazırlanışı:
1 büyük baş Soğan yemeklik doğranır,Üzerine 4 bardak köftelik bulgur ve 1 bardak irmik konulur ve 1 litre kaynar su ile ıslatılır, ve ağzı kapatılarak yumuşaması beklenir,
2 yemek kaşığı salça ilave edilir,
İyice özleşene kadar yoğurulur,
1 yumurta ilave edilir,pulbiber,karabiber,nane,fesleğen,kimyon ve deniz tuzu eklenerek iyice yoğurulur,
1 bardak un eklenir,yoğurulmaya devam edilir,Hamur macun kıvamına gelene kadar yoğurulur,
Yoğurulan ve toparlanmış hamurumuzdan parçalar alınara,
Tek tek fındık büyüklüğünde toplar yapılır..
Daha sonra Sıvıyağda 2 yemek kaşığı salça,kırmızı toz biber,Chili Pulbiber,karabiber,nane,kimyon,Kuru Maydanoz,ve nar ekşisi ile sos yapılır üzerini geçmeyecek kadar kaynamış su eklenir.
Kaynayan suyu köftelerimiz atılır ve haşlanır,
Pişen ve suyunu çeken köftelerimiz.Daha sonra arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir,Sıcak olarak Servis Edilir..Afiyet Olsun
Not:Aslında normalde suda haşlanır sonra sos yapılır sosa bulanır,Ama biz kolaylık olsun diye soslu suda pişirdik..Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerine sağlık..
bugün 5. köfte yorumum ve keyifle yazıyorum diğerleri gibi :)
çok severim. yöresinden yapan arkadaşlarım sayesinde doyumsuz lezzetler le tanışıyorum.
afiyet olsun
çok sevgiler.
şahane gözüküyorr.Emeğinize sağlık,hiç kolay olmasa gerek onları yuvalamak,ama bu görüntüye ve tahmin edebildiğim muhteşem tada değer doğrusu..
Yorum Gönder