Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
24 Ağustos 2010 Salı
Hünkar Beğendi
Güzel bir Tarif ile karşınızdayım.. Bu tarifi Bana Sibel Hanım Yollamış Sitemde yayınlamam için.. Kendisine Teşekkür ediyor ,Ellerine Sağlık diyorum..
Birde...
Kotanyi Yemek Yarışmasında Önceden Seçilmiş 20 Blogger Yarışıyor..
Bunların Arasında Bende Varım..
Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar..
Tüm Destek Veren, Tarifin altında yer alan 5 yıldızı Benden esirgemeyen arkadaşlara Teşekkürler
5 Yıldız ( Mükemmel ) Oyunuzu tarifin altında bulunan aşağıdaki linkten verebilirsiniz..
http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/pilicli-pureli-beykoz-kebabi/
Tekrar Tekrar Hepinize Teşekkür Ederim..
Gelelim Tarifimize..
Malzemeleri:
250 gr Dana eti
3 Adet büyük boy kemer patlıcan
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
3 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Su
Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu,Karabiber
Arzuya Göre Yonca Ayçiçek yağı
Beğendisi İçin Malzemeler:
Közlenmiş Patlıcan
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı soğuk süt
1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
Arzuya Göre Yonca Ayçiçek Yağı
Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu
Kotanyi Değirmen Karabiber
Hazırlanışı:
Dana etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremizde yağda kavuruyoruz.Daha Sonra Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam edilir. Salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
Beğendisinin Tarifi:
Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye ayçiçek yağı koyuyoruz. İçerisine unu ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Canım beğendi harika hünkar beğen
dikten sonra bize söz düşermi:))Si
bel hanımın ellerine sağlık.Yarışma
da başarılar dilerim.Breketli iftar
lar öpüyorum.
Bende beklerim canım:))
Arkadaşım, Derya güzel demiş. Ben de 'iyi ki beğenmiş' diyeyim de tam olsun bari..Harika görünüyor, bayılırım.Eline sağlık..
Gerçekten yemekler güzel görünüyor.Bende kotanyi baharat çeşitlerini migros marketlerde gördüm ve hoşuma gitti açıkçası.Envayi çeşit baharatları değişik tatlı yemekler yapmak için birebir Türkiye de bulunamayacak baharatlar bile elimizin altında olacak. tarifleri yakında yapmayı düşünüyorum. ellerinize sağlık.
Başarılar dilerim gülüm,beğendi süper görünüyor:)
Muhabbetle
Yorum Gönder