Enfes ve lezzetli hemde çok kolay yapımı olan bir tarifle geldim :) Mutlaka deneyin beğeneceksiniz..İftar Sofralarınızda misafirlerinize sunun emin olun çok memnun kalacaklardır :)
Malzemeler:
1 kg.Piliç Bonfile
200 gr.Kaşar Peyniri
1 Çay Bardağı Yonca Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Pulbiber
1 Çay Kaşığı Kotanyi Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Kotanyi Değirmen Tane Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Köri
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Kekik
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Deniz Tuzu
Yanına: 2 adet elma dilimlenmiş Patates
Hazırlanışı:
Tüm Baharatlar Sıvıyağ ile karıştırılır.Doöates salçasıda yağa eklenir bir sos elde edilir.
Piliç Bonfilelerimiz enlemesine Ortadan İkiye bölünerek inceltilir.
Bonfilelerimiz Hazırladığımız sosa batırlır.Her Tarafı Soslanarak Marine Edilir.
Daha sonra Bonfilelerimizin arasına dilimlenmiş kaşar peyniri koyulur ve kapatılır.(Kürdan yardımıyla tutturulabilir)
Hazırlanan bonfile kebabımız Fırın Tepsisine Yerleştirilir.
Yanına İkramda sunmak için Yağ ve tuzla harmanlamış Patates dilimleri konulur ve 220 derece fırında üzeri kızarana dek pişmeye bırakılır.
Patates ile birlikte piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun..
7 yorum:
Merhaba canım ellerine sağlık harika olmuş en kısa zamanda ben de yapıcam öptüm hayırlı ramazanlar
Görüntü muhteşem ,tadı da öyledir eminim.. ellerine sağlık..
Kocaman Sevgiler..
kesinlikle beğeneceğimden eminim görüntüye baksana canım
ellerine sağlık
ellerinize sağlık. kaşar peyniri güzel bir fikir. ben de deneyeceğim. teşekkürler.
bonfile kebaba bayıldım.ellerine sağlık arkadaşım.
Ellerine saglik cok güzel görünüyor disi citir ici kasarli tam secdigim gibi. Ramazan davetleri icinde cok uygun. Sevgiler...
Really lovely blog!
cheers, Jesa
Yorum Gönder