11 Aralık 2010 Cumartesi

Çatallı Çikolatalı Kurabiye ( Yılbaşı Özel Tarifler )




Kahve Saati,5 Çayınızda yada Yılbaşı sofranızda yapabileceğiniz bir tarif..
İsterseniz istediğiniz kalıplarlada şekillendirebilirsiniz hamurunuzu..
Lezzetli ve bir o kadar kolay tarifimize buyrun..

Hamur Malzemeleri:

250 gram tereyağı
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
2 su bardağı Sinangil un
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu


Üzeri İçin:

100 gr.Hindistan Cevizi
100 gr.Cklt Bitter Kuvertur Çikolata

Hazırlanışı;

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.Uzun uzun yassı şekil verilir.(Arzu edilirse hamur 1 cm kalınlığında merdaneyle açılabilir.Çam ağacı yada istenilen kalıplarla kesilebilir.
Yassı şekillendirilen hamurlarımızın üzeri çatalla çizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dk.pişirilir ve fırından çıkarılır.
Cklt Bitter Çikolatamız benmari usulü eritilir.Kurabiyelerin uç kısımları çikolataya daha sonrada hindistan cevizine batırılıp yağlı kağıt serili tepside soğumaya bırakılır.
1-2 saat sonra çikolata donduktan sonra servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bende kahveyle beraber arkadaş olmasını çok isterdim :)

LeylaK dedi ki...

ben de yapıyorum bunu.çok lezzetli...