22 Aralık 2010 Çarşamba

Tarçınlı Kremalı Enfes Özel Çikolata Soslu Sütlü Tatlı



Hım... Yine Rahavet Çöktü Üzerime..
Bir kaç gün bloga yazmıyım tarifler biriksin gözümde iyice büyüyooo..
Ay diyorum kim yazacak bu kadar tarifi..
Kim Fotoğrafları ayıklıcak hazırlıcak küçültücek yazıcak üzerine oooooo...
Birde birsürü tarif bekliyorsa sırada..
Makina dolu..
Koca makina boşaltılmaya üşeniliyorsa..
Blogger olmak?
Göründüğü kadar kolay değilmi..?
Bakmayın dile kolay?


Ya Öncesi..?


Hazırlık Pişir Çek Koy Ayıkla Küçült Yaz Yayınla..


Neyse olucak o kadar hadi silkelen diyerek enfes bir tarifle karşınızdayım..


Tarif diğer süt kremalı tariften ilham alınmış olsada ölçüler ve değerler lezzet değişik..


Özellikle Üzerindeki Sosu Püfff.... Muhteşemmmmm...


Bakın bu tatlı misafirlerinizi 2 defa yedirtecek..


Hemen Tükenecek..


Yani tadı damağımızda kaldı desem yeridir..


Geçen hafta gelen misafirlerim için yapmıştım...


Bu ara ev görme hayırlı olsun ziyareti nedeniyle bayaaa bi yoğunum...


Keyifli ve bol yemekli geçiyor :))


Hatta yakında parti bile yapmayı düşünüyorum :)


Neyse çok uzattımmm hemen o enfes tatlı tarifine geçeyim...


Tadı nefis.. Tavuk Göğsü Tatlısı gibi asılan ama içerisinde margarin olmayan bir süt tatlısı..Ve enfes Çikolatalı..


İster misafirlerinize sunun gün menüsünde,ister bi yemeğin arkasından ikram edin,ister yılbaşı sofrasını bu lezzetle şenlendirin..


Malzemeler:


1.5 su bardağından çok az fazla un
1.5 su bardağından çok az fazla tozşeker
2 litre süt
1 Tatlı kaşığı Tarçın
200 ml.Sek Süt Kreması


Üzeri İçin Sos: ( Bu sos bana aittir )


300 gr.Cklt Bitter Kuvertur Çikolata
1 su bardağı Süt


Süslemek İçin:


Cklt Damla Çikolata
Hindistan Cevizi 


Hazırlanışı:


Süt Kreması Ve Tarçın Hariç Süt,Un,Şeker Bir tencerede buluşturulurak karıştırılır.
Pütür kalmaması için blendere vurulur.
Orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılır 10 dk.daha karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
Daha sonra ocağın altı kapatılır ve muhallebimiz 30 dk dinlendirilir.
Ardından içerisine Süt Kreması Katılır.Ve Tekrar El Blenderi ile 5 dk.vurulur.Tarçında içerisine ilave edilir.
Borcam tepsiye süt kremalı karışım yayılır yada cuplara paylaştırılır (cuplara daha çok yakışacaktır kıvamı açısından )
Ardından küçük bir tencerede 1 bardak süt ile kırılmış çikolatalar karıştırılarak ocakta eriyene kadar pişirilir.
Karışım erimiş ve koyu bir kıvama gelince altı söndürülür.
Bu sos borcamın üzerine yada cuplara pay edilir.
Damla çikolata ve hindistan cevizi ile süslenir.
En az 5-6 saat dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Büyümeyen Çocuk dedi ki...

Nefis görünüyor ama diyetteyim yapıp eşim de yemesse emeklerime acırım napsam ama birgün mutlaka deniycem ama şimdi diyet zamanı ellerinize sağlık

Esra dedi ki...

Bizzat evine gelmeden bu tatlıyı yemeden bu kadar nefis olduğunu düşünmüyordum. Harika bir tatlı olmuş bayıldımmmmm..
Malzemeleri aldırıyorum eşime bende yapıcam Mehtap'cım :)
Ellerine Sağlık.. Öpüyorum Seni..
Poğaçanın tarifini de bekliyorum canım.. ;)