24 Aralık 2010 Cuma

Tepsi Kebabı ( Şanlıurfa Yöresinden Patlıcan Kebabı )


Sevgili Urfalı Deniz Ablama ait Bir Tarif..
Bu Fotoğrafı yazın İzmir'e Deniz ablaya gittiğim ziyarette çekmiştim.
Bize enfes bir sofra ve menü hazırlamışlardı..
Ana Yemeğimiz Tepsi Kebabı inanılmaz lezzetliydi..
Servise sunulmadan hemen çektim :)
Umarım sizde dener ve bu tariften memnun kalırsınız..

Malzemeler:
5 adet kebaplık kemer patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
3 adet domates
5-6 adet sivribiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: 
Patlıcanları yıkayıp,2 parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölün.
Kıymayı geniş bir kaba koyun,tuz,rendelenmiş soğan ve karabiber atarak iyice yoğurun.
Patlıcandan başlayarak bir patlıcan biraz kıyma koyarak tepsiye iki veya üç sıra şeklinde dizin.Domatesleri ikiye bölüp tepsinin ortasına biberlerle yerleştirin.200 derece Fırında 35-40 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

bizim oralardada adı patlıcan kebabı.yemesine doyum olmaz güzel bir ayran da eşlik ettimi of of.ellerine saglık.

deniz dedi ki...

OLSADA YESEK CANIM ELLERİME SAĞLIK DERMİŞİM

Gülcan dedi ki...

yapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum. sevgiler.

FatmaCan dedi ki...

Tepsi kebabı farklı bişeydir. Bu tepside pişirilmiş patlıcan kebabı.Adını eleştirsem de tadının süper olduğunu tasdik ederim :)

Unknown dedi ki...

Hayir denilmeyecek bir yemek!!Ellerine saglik. Siten çok cici, basarinin devamini diliyorum