23 Aralık 2010 Perşembe

Fırında Kızarmış Piliç ( Davet Sofraları İçin )



Yeni Yıla Girerken Sizlere Yeni Yıl Sofralarınızda,Konuklarınıza yapacağınız sunumlarda,Özel Günlerde Yapabileceğiniz Hem Pratik Hemde Lezzetli Şık Bir Tarifim Var..


Kızarmış Tavuk yada Her Ne ise Kızarmış Piliç?


Sadece Dışarıdanmı alınır?


Evde Yapılmazmı?


Çevirme Piliç Kadar Lezzetli Bir Tarif İddea Ediyorum..


Hem Pratik Hemde Damak Tadınıza uygun..


Fırında birde pişerken pilicimizin yanına halka dilimlenmiş patatesleri ekledim..Enfes oldu diyebilirim..


Hadi Bakalım Tarife Buyrun ..


Fırında Kızarmış Tavuk


Malzemeler:


Marine Malzemeleri:


1 adet Küçük Boy Bütün Piliç (1.5 kg.Civarı)
1 yemek kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Yonca Riviera Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Green Life Tavuk Izgara Harcı ( Yok ise Tüm baharatlar,Kişniş,Karabiber,Pulbiber,Kekik Karıştırın Koyun Harcın İçerisine)
1 Tatlı Kaşığı Yonca Domates Salçası
Çok Az Tuz
Arzu edilirse Yanına Halka Dilimlenmiş Patates


Hazırlanışı:


Tüm marine malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır.
Önceden yıkanmış Bütün Piliç'e Yaptığımız Sos Her Tarafına iyice sürülür.
Bir Fırın tepsisine koyarak Buzdolanında Dinlendirilir.
Dilimlenmiş Halka Patatesler tepsiye pilicin yanına dizilir.Üzerine tuz ve ayçiçek yağı gezdirilir.
220 derece fırında pilicli patatesli tepsimiz pişirilir.
Sıcak Olarak servis Yapılır..
Afiyet Olsun..

3 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Meloşçum, bu tavuk harçları benim de çok hoşuma gidiyor, ideal karışımlar çünkü. Çok güzel görünüyor tavuklar, ellerine sağlık canım..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık canım..Tavuk sever olarak nefis görünüyor:)

Esra dedi ki...

çok lezzetli görünüyor bayıldımmm,ellerine sağlık canım baharat harcım yok ama içinkileri kullanarak ben de bu tarifi yapıcam. Buzlukta Pilicim pişirilmeyi bekliyor :)