23 Nisan 2012 Pazartesi

Cevizli İncir Tatlısı



Malzemeler:
30 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su

Hazırlanışı:
İncirlerimizi bol suda bir saat kadar bekletip, yumuşamasını bekleyin.. Sapları varsa kesin, incirin içerisini açın ve incir içini iri dövülmüş ceviz ile dodurun.Kapaklı bir tencereye dizin. Üzerine şekeri serpin, suyu da ekleyin. En kısık ocakta, incirler iyice yumuşayıp, şekeri de koyulaşana kadar 20 dakika kadar pişirin.Dibi yanmasın diye muhakkak kısık ateşte arada kontrol ederek pişirin.Piştikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra servis edin.Afiyet Olsun

1 yorum:

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Biz bu tatlıyı sütle kaynatır yaparız, mutlaka deneyin. Hatta ben rejim dönemlerinde süte kuru incir doğrar biraz kaynatırdım muhteşem olurdu.