25 Nisan 2012 Çarşamba

Yufkadan Peynirli Ispanaklı Börek




Malzemeler:

5 adet yufka
1 kg ıspanak
1 baş soğan
100 gr lor peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Tuz, karabiber ,pulbiber

Hazırlanışı:

Öncelikle Ispanaklar iyice yıkanıp, küçük küçük doğranır.Bir wok tavaya ıspanaklar alınır. . Soğan, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırılır. En son üzerine karabiber çok az tuz ve pulbiber atılır.Ocağın altı kapatılır.Çok kavurmaya gerek yoktur.
Bir kapta Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuz eklenerek çırpılır. Yufkalar masanın üzerine üstüste serilir. Ortadan ikiye kesilir. Tepsinin boyuna göre kenarlarındaki fazlalıklar da kesilir. Yarım yufka alınır, kenarından kesilen fazla parçalar içine serilir. Yumurtalı sulu ve yağlı  karışımdan fırçayla bolca yufkalara sürülür. Ispanaklı harç ve üzerine birazda peynir serpilip, sarılır. Sarılan yufkalar 15 'er cm lik dilimlererek tepsiye dizilip kalan yumurtalı harç üzerine sürülür.  200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet Olsun..

2 yorum:

FELICITA dedi ki...

ımmmm ellerinize saglık misafire yapılası :)

banada beklerim :)
http://yasemintangoren.blogspot.com/

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun, ellerinize sağlık