2 Nisan 2012 Pazartesi

Rende Patatesli Omlet ( Roşti )



Özellikle hafta sonları yapılabilecek kolay bir tarif.. Ben Tarifi Delimano Seramik Kaplı Tavada yaptığım için hiç yapışmadan kolayca uyguladım.

Malzemeler:
2 adet patates
2 adet yumurta
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:
Önce patatesler soyulur ve rendelenir.Ardından çok az sıvıyağda teflon tavada rende patatesler çevrilerek kavrulur.En son tuzu eklenir.Ardından üzerine çırpılmış yumurtalar dökülür kavrulmuş patatesle karıştırılır.Şekil verilerek arkalı önlü kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..


4 yorum:

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Bu tarif bende de yapılacaklar listesinin bir köşesinde duruyor. Ellerinize sağlık.

Tatlıbirşeyler dedi ki...

bu tarif hem güzel hem pratik hafta sonları ne yapıcağımı şaşırıyorum iyi oldu sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerıne saglık.Rende olarak patatesi kullanmadım, bende denıyecegım.

TuruncuTatlar dedi ki...

bene yaparım canımbunu kahvaltıda ii gider ellerine sağlık sağlıklı günler;)