Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (Yumurtanın akı içine, sarısı üzerine sürülecek)
1 /2 küçük çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un ( Hamur yumuşak olucak ama ele yapışmayacak )
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (Yumurtanın akı içine, sarısı üzerine sürülecek)
1 /2 küçük çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un ( Hamur yumuşak olucak ama ele yapışmayacak )
İç Harcı İçin:
1 adet büyük boy domates
2 adet sivribiber
250 gram orta yağlı peynir
Hazırlanışı:
Öncelikle pidemizin İçini harcını hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler halinde doğrayalım. Biberleride ince ince kıyalım. Peyniri ekleyip hepsini karıştıralım.. Biraz pulbiber ve karabiber ekleyebilirsiniz arzu ederseniz..
Derin bir kaba maya, bardak ılık su ve şekeri koyup bir kaç dakika bekletelim.Erimiş olan mayanın üzerine, tuz, süt ve yumurta akını koyup, un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirin ve 10eşit parçaya bölün. Her parçayı 15 cm çapında uzunlamasına açalım.Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verelim.Tepside yarım saat daha mayalandıralım.. Yumurtanın sarısına 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırın,yumurtalı yağlı karışımı fırça ile pidelerin kenarlarına sürelim.
200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.. Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin.Ve Sıcak olarak servis edelim..
Afiyet Olsun..
1 yorum:
paylaşımın için teşekkürler..
peynirli pide nasıl yapılır bilmem ama nasıl yenir çok iyi bilirim :))
Yorum Gönder