Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg yerelması
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet havuç
1.5 su bardağı su
Tuz,Nane
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet Limon
Hazırlanışı:
Öncelikle yer elmalarını soyalım. Büyük yer elmaları var ise ikiye bölebilirsiniz.Havuclarıda doğrayıp hazır edelim. Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
Tenceremize zeytinyağımızı koyup,soğanları biraz çevirelim.Daha önceden doğradığınız yerelmalarını,havucu,yıkanmış pirinci ekleyelim ve 1.5 su bardağı su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirelim.Üzerine az miktarda tuz serpelim.
Yemeğimiz piştikten sonra servis tabağına alıp,üzerine bol nane serpip,arzu ederseniz limonda sıkarak servis edin.Afiyet Olsun..
2 yorum:
Bayılırım
Bir de yumurtanın sarısı ve limonla terbiye yapınca varya yemede yanında yat
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Bayılırım
Bir de yumurtanın sarısı ve limonla terbiye yapınca varya yemede yanında yat
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Yorum Gönder