11 Ağustos 2010 Çarşamba

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


Malzemeler:

2 su bardağı Pilavlık Bulgur

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1/2 çay bardağı YONCA Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

4 su bardağı sıcak su

Kotanyi Değirmen Deniz Tuzu

Kotanyi Değirmen Karabiber


Hazırlanışı:
Sıvıyağ ve tereyağında pilavlık bulgur kavrulur.Tuz ilave edilerek kaynamış su ilave edilir.

Pilav biraz piştikten sonra yeşil mercimekler pilava katılır.Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.

Daha sonra ocağın altı kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır.

Sıcak olarak arzu edilirse karabiber eşliğinde servis edilir.

Afiyet Olsun

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

sofra süper

ellerine sağlıkk