Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
23 Mayıs 2011 Pazartesi
Çoban Kavurma Dürüm
Çoban Kavurma
Marine Malzemeleri:
1 kg. kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı kaşığı Yonca zeytinyağı
1 çay bardağı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 diş rendelenmiş sarımsak
İç Malzemeleri:
4 adet domates
4 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru kekik
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı değirmen karabiber
6 - 8 adet lavaş ekmeği
Yanında Servis İçin:
4 adet patates
Yonca Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı:
Öncesinde Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ve ince kıyılmış sarımsak ile birlikte karıştırıp 1 saat buzdolabında marine edin.
Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin.Domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın.
Bir tavaya sıvıyağı marine edilmiş etleri koyup tavaya ekleyin.Orta ateşte karıştırarak 20 dk. ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
Domates, biber, kekik,pulbiber ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin. En son tuzunu ekleyin ve 5 dk daha pişirin.
Diğer yandan patatesleri soyun ve arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip kızgın yağda kızartın.
Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp,yanına patates kızartması ekleyerek dürüm yapacak şekilde rulo sarın.
Sıcak olarak servis edin.Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Çok acıktımmm !!!
harika görünüyor ellerinize sağlık olsada yesek hayırlı günler.
Miiss gibi kokusu geldi ellerine sağlık
OYYY muhteşem gerçekten. Çok da basit . Ellerine sağlık.
Sevgiler
Lavaşlı tariflere bayılıyorum çok lezzetli oluyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Ellerine sağlık...sevgilerrrr...
Yorum Gönder