30 Mayıs 2011 Pazartesi

Nutellalı Açma

Photobucket

Nutella Etkinliğinin en leziz tariflerinden.. Nutellalı Açma.. Şef'imiz Erdal Yaman Eşliğinde MSA'da yaptığımız bu tarif sizleri cezbedecek..

Malzemeler:

500 gr.Un
250 ml Su
75 gr.Toz Şeker
25 gr.Maya
1 çay kaşığı Tuz
50 ml Sıvıyağ
1 adet yumurta
200 gr.Yumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için )
350 Gr.Nutella

Hazırlanışı:



Mayayı az su ile eritin.Tereyağı ve nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin.
Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dk.mayalandırın.
Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın. ( Tabak büyüklüğünde )
Üzerine ince bir katman nutella sürün.Hamuru rulo şaklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvalayaran diğer ucuyla açmamızı kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.10 dakika daha tepside mayalandırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet Olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende uzun zaman önce yaptım ama yayınlamaya bir türlü sıra gelmemişti.ellerine saglık.

Tuğba Agaci dedi ki...

Pita ekmekleri kadar güzel bir tarif.Ellerinize sağlık (: Güzel bir gündü..