Msa'da Nutellalı Kahvaltılık Lezzetler Etkinliği
Merhaba;
Bugün tatlımı tatlı bir post yazısı ile geldim.. Nutella blogger etkinliği..
Hani o hepimizin bayıldığı,yerken vücudumuzun mutluluk hormonu sakladığı,kahvaltılarımızın vazgeçilmezi,tatlı krizlerimizin kurtarıcısı Nutella..
Dün Maslak Mutfak Sanatları Akademisinde Gerçekleştiridiğimiz Nutella etkinliği bol lezzetli ve keyifli geçti..
Bol bol hamur yoğurduk.Şefimiz Erdal Yaman Nutella ile birbirinden lezzetli tarifler hazırladık. Ara Sıra Grup Marka Müdürü Emre Gölcük Bey'de bizden desteklerini esirgemedi..
Çok keyifli bir etkinliğin yanı sıra kaşık kaşık nutellalar bizi sabahın erken saatlerinde kendimize getirdi :))
Nutella ile yaptığımız Tarifleri ilerki günlerde sizlerle paylaşacağım :)
Ama biraz sabır :)))
Neler mi Yaptık_?
Nutella'lı Poğça
Nutella'lı Açma
Nutella'lı Pita Ekmeği
En kısa zamanda detayları paylaşacağım..
Bu güzel etkinlik için tüm msa çalışanları,Emre Bey,Şefimiz Erdal Bey,Nutella Çalışanları ve Bizi davet eden Pelin Hanımcıma Çok Çok Teşekkür ederim :))
Yeniden görüşmek dileğiyle bol çikolatalı günler diliyor,size nutella ile ilgili bir kaç bilgi aktarmak istiyorum..
NUTELLA'NIN HİKAYESİ :
1942'de üretilen Nutella'da fındık kullanıldı çünkü II. Dünya Savaşı nedeniyle çikolata zor bulunuyordu. Pasta ustası Pietro Ferrero çikolata tadında olan ama ondan altı kat daha ucuza satılan fındık kremasını yarattı
Facebook'ta kurulan WorldNutellaDay grubuna şu an 17 bin kişi -bu rakam giderek yükseliyor- üye. Üyelerin yüzde 75'i kadın. Yüzde 68'i ise 18-44 yaş aralığında.
Nutella'nın mucidi İtalyan pasta ustası Pietro Ferrero. II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan kıtlıktan çikolatanın ana maddesi kakao da nasibini alınca Ferrero'nun kurtarıcı malzemesi fındık oluyor. Ferrero 1942'de Nutella'nın ilk halini üretiyor, adını da "pasta giandujot" koyuyor. Giandujot, İtalya'da düzenlenen karnavallarda yer alan ünlü bir karakterin ismi. Giandujot somun halinde, yaldızlı alüminyum folyoya sarılarak satışa çıkarılıyor. Anneler kahvaltıda çocuklarının ekmeklerinin üzerine bu folyodan keserek dilimledikleri giandujot parçalarını sürüyor. Ferrero, giandujot'ı kavanoza sokuyor, adını yeniliyor: Supercrema. Supercrema'nın bu kadar hızlı popülerleşmesinin nedeni fiyatı. Çünkü çikolata tadında ama ondan altı kat daha ucuza satılıyor. Bakkallar da supercrema "fırtınasına" ayak uyduruyor. Evinden elinde ekmek dilimiyle gelen çocuklara ufak bir ücret karşılığında supercrema sürüyorlar. İngilizce'de fındık anlamına gelen nut'tan türetilen Nutella 1964'te şimdiki adını alıyor.
"En çok Nutella tüketen ülkelerdeniz"
Türkiye Ferrero'da grup marka müdürü olan Emre Gölcük, Nutella hakkında bilgi verdi:
* Nutella'nın formülü her ülkede aynı mı?
Çok gizli tutulan bir formülü var ve her ülkenin aynı formülü kullanması zorunlu.
* Tüm dünyada yılda kaç kavanoz tüketiliyor?
Tüm dünyada tüketilen Nutella kavanozlarını yan yana koyduğunuzda dünyanın çevresini üç kez dolaşabiliyor. 2010'da toplam 600 milyon kavanoz tüketildi.
* Nutella'nın en çok sattığı ülkeler hangileri?
İtalya, Fransa, Almanya ve Türkiye.
* Türkiye'de en çok kimler alıyor Nutella'yı?
Nutella yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de satışta. Tüketim en çok ailelerde gerçekleşiyor. Ağırlıklı olarak da çocuklu aileler satın alıyor.
5 yorum:
Vallaa kıskanıyorum amaa !! Ne kadar eğlendiğiniz belli :D Zaten nutella=mutluluk demek :D Ellerinize sağlık.Yarasın yarasınnn:D
kahvaltının baştacı :)
kahvaltı sonrasının baştacı :)
öğle yemeği öncesi :)
akşam yemeğine daha varken ekmek arasında
:)
nutella her zaman her öğünde :)
resimlerden de anlaşılıyorki çok güzel geçmiş eh tariflerinizi bekliyoruz.
ne güzel etkinlikmiş harika görünüyorsun canım nutellayı ben de oğluşum da çok seviyoruz ellerinize sağlık..
hımmmm güzel bir gün
Yorum Gönder