12 Ağustos 2009 Çarşamba

Keşkül (Kakaolu Kek'li)

Photobucket
Photobucket

6 Kişilik

Malzemeler;

1000 ml Süt 3 yemek kaşığı Pirinçunu4/3 su bardağı tozşeker1 çay bardağı dövülmüş yada robottan geçirilmiş kabuksuz badem ( File Bademleri Kullanabilirsiniz.Kabuksuzdur)3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi1 paket VanilyaÜzeri İçin;6 dilim kakaolu kek (Parçalanmış)4 yemek kaşığı bardağı file badem 4 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığıTarçın
Hindistan Cevizi Rendesi Hariç Tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine alıp kaşık ile iyice karıştıralım. Sonra üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile soğuk süt ile diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Ve orta hararetli ateşin üzerine alıp devamlı karıştırarak keşkülü kaynatmaya başlayalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha pişirelim. Hindistan Cevizini Ekleyelim ve Karıştıralım.Daha Sonra Cup'lara 3 yemek kaşığı olarak Paylaştıralım.Üzerine 1 dilim kek kadar parçalanmış kek'ten koyalım tüm kaselere.Daha sonra kalan keşkülü tüm cup yada kaselere paylaştıralım..Üzerini File Badem,Antep Fıstığı Veya Tarçın ile Süsleyelim.Daha sonra buzdolabında muhafaza edelim. Soğuk Servis Edelim..

Photobucket

2 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Süper bir görüntü!!
Harika görünüyor gerçektende...bu sıralar sütlü tatlı yapmak için tarif bakınıyordum bu çok hoşuma gitti.

ellerine sağlık canım
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm bu nefis bir sunum ellerine sağlık canım...