7 Ağustos 2009 Cuma

Nişastalı Poğça

Photobucket

Photobucket


2 bardak su veya süt

1 paket toz maya (1 yemek kaşığı dolusu)

1 yemek kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvıyağ (Zeytinyağı kullandım)

4 yemek kaşığı nişasta

Alabildiği kadar un (750 gr.Kadar)


Üzeri İçin;


1 Yumurta Sarısı Ve Haş Haş


Hazırlanışı;


Süt ve maya eritilir.Ardından şeker ve tuz ilave edilerek diğer malzemeler eklenir.İyice yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un konulur.Hamur mayalanmaya bırakılır.Yağlanmış tepsiye mayalanan hamurdan bezeler yapılarak arzu edilirse içine peynir yada kıymalı harç konularak yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Varsa Haş Haş Serpilir.180 derece Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet Olsun..




Photobucket

Photobucket

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kesinlikle denemeliyim bu poğaçaları.