Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
31 Ağustos 2009 Pazartesi
Meyhane Pilavı
Malzemeler;
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet etli kırmızı biber
3 adet rendelenmiş havuç
2 adet sivri biber
1 adet doğranmış patlıcan (Alaca soyulup,küp küp doğranmış)
3 adet domates (Kabukları soyulup,küp küp doğranmış)
1 kase haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,Karabiber
Maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 bardak kaynamış su
Hazırlanışı;
İlk olarak sıvıyağda minik doğranmış biberler,patlıcanlar,havuçlar sotelenir.Ardından bulgur eklenir ve kavrulur.Daha sonra domates salçası ve doğranmış domatesler ilave edilir.Tuz ve karabiber eklenerek suyu eklenir ve pişmeye yakın mısırlar ve kıyılmış maydanozlar ilave edilir.Sıcak olarak servis Edilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder