Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
31 Ağustos 2009 Pazartesi
Patates Topları
Malzemeler;
1 kg.patates
1 kg.yoğurt
8 yemek kaşığı mayonez
3 adet rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Çok az Zeytinyağı
Dereotu
Hazırlanışı;
Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak püre haline getirilir.Üzerine rendelenmiş havuç katılır,karabiber tuz ve çok az z.yağı ilave edilerek karışım yoğurulur.
Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde harç alınarak yuvarlanarak patates topları yapılır.
Başka bir kapta yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,sarımsak ve mayonez karıştırılır.Karışım Patates toplarının üzerine dökülür.Ve Pulbiber,nane veya dereotu ile servis edilir..
Not:Kayınvalidemlerde dereotu yoktu.Olsaydı harcınada ve mayonezli yoğurtlu karışımın üzerinede dereotu serpecektim..Aklnınızda bulunsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bu tam benim damak tadım:))
Yorum Gönder