22 Kasım 2009 Pazar

Elmalı Tart



Tart Hamuru İçin;
1 paket margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üst Malzemesi İçin;
4 elma rendesi
1 su bardağı toz şeker
Tarçın Ve Ceviz
Pudra Şekeri

Photobucket

Hazırlanışı;

Tüm hamur malzemeleri sırasıyla yoğurulur.Hamurdan Portakal büyüklüğünde bir parça ayırılır.Diğer Kalan Tart hamuru merdaneyle açılır ve yağlanmış tart kalıbına kenarları biraz yukarda kalacak şekilde tart kalıbının şekli verilerek yerleştirilir.
Diğer yandan rendelenmiş elma,toz şeker suyunu çekene kadar pişirilir.Ardından kırılmış ceviz içi ve tarçın ilave edilir.Elmalı harç hazırladığımız tart hamurunun üzerine dökülür ve tart hamurundan ayırıdığımız hamur parçası elmalı harcın üzerine rendeyle rendelenir.160 derece fırına verilerek yaklaşık 30 dk pişirilir.Fırından çıktıntan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ooo ellerine sağlık canım nefis gözüküyor:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

teşekkür ederim cnm