24 Kasım 2009 Salı

Kabaklı Sütlaç (Karadeniz Tatlısı)



Malzemeler;

1 Adet Siyah Kabak (Adı siyah kabak rengi sarı dış kabuğu)
1,5 lt süt
1 su bardağı şeker
1 çimdik Tuz
Yapılışı:
Kabağı Kesilip parçalara bölünür.ve kabukları soyulur.Küçük parçalara halinde doğranıp.suda haşlanır.Ezilir gibi olduktan sonra kabakları ezip püre haline getirelim.Püreye sütümüzü,şeker ve tuzu ilave edelim. Ve Pişirip kaseler boşaltalım.Afiyet olsun.Hem sağlığa yararlı hemde çok lezzetli bi Karadeniz Tatlısıdır.

1 yorum:

eldivenlerim dedi ki...

çok değişik bir tarif, tadı nasıl acaba;)görüntü harika, ellerine sağlık arkadaşım....