Sinangil Un, Su, tuz ile ele yapısmayacak kıvamda hamur yogrulur bezelere ayrılır..Bezeler açılır. eritilmis tereyag bolca surulur her tarafına 4 yufka boyle ustuste konuren son resimdeki gibi kare sekline gelecek sekilde yaglanarak katlanir ve 15 dk dinlendirilir daha sonra o kare istenilen incelikte acilir ve yaglanmis tepsiye konur uzerinede yogurt surulur firina verilir çıkınca makas yada bicakla degil elle bolmeniz tavsiye olunur yoksa katlar yapışıyor.Afiyet olsun..Tarif İçin Nesibe Arkadaşıma Teşekkürler..
6 yorum:
Ah ah memleketimin böreği işte neredeyse kokusu bile geldi burnuma.
Ellerine sağlık cnm:)
Tek keklime ile harika olmuş canım ellerine sağlık...
Canım,
ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Sivas'lı biri olarak babamın hayatta en sevdiği şeydir. Annem yaparken içine patates ve kavurma koyar. Yemede yanında yat.
Sevgiyle kal.
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM,ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK...ÇOK SEVERİM YÖRESEL LEZZETLERİ..MUTLAKA DENEYECEĞİM,FOTOLARLA ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN. ..SEVGİLERİMLE
Canım merhabalar...
Yok bitanem direk geldiler aramadılar....
Zil çaldı aayyy bi baktım kargo elinde kocaman sinnagil kutusuyla:D
Yorum Gönder