15 Kasım 2009 Pazar

Sinangil Sade Kekunu İle Üzümlü Islak Browni Muffin


Malzemeler;
3 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığı kakao

1/2 su bardağı buğday nişastası

1.5 su bardağı sinangil sade kekunu

1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı;
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ardından kakao ilave edilir.Karışıma daha sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin ve iyice çırpın.Kakaolu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Daha sonra kalan karışıma nişasta,sinangil kekunu ve en son üzümü ilave edin.Karıştırın.


Yağlı kağıt serili muffin kalıplarına kek karışımından 3/2 sini doldurun.Daha sonra 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.


Piştikten sonra sıcakken ayırdığımız 1 bardak kakaolu sosu sıcak keklerin üzerine paylaştırın.buarada kürdanla keki delmeyi unutmayınki sostan içinede çekebilsin.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapın.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: