
Maalesef ki Fotograf makinamı yanıma almadım bazen tembellik ediyorum sanırım büyük oluşundan..
Ama bu lezzetli yemeğin fotografını çekmeden edemedim.Cep Telefonu çekimi :) Maalesef kendi telefonumun şarzı bittiği için burdada bir fiyaskoya uğradım kardeşimin telefonuyla çektim..Birde karanlık ve loş ortamda çektiğim için iyice fenalık geçirdi fotograf :=)
Canıımm yemeğin tabağın rengi bile bir tuhaf çıkmış siz ona aldanmayın :) Çok harika idi :)
Aslında 3 adet küçük fotograf makinamda vardı ama ben çok bonkörmüyüm neyim hepsi bir yerlere birilerine gitti :) Eskiyi yeniyi saklama huyum yoktur pek :) Birtane küçük makina çantada bulunması iyi olurdu bu gibi durumlar için..
Biliyorum fotograflar kötü ama bu yemeği yayınlamasam olmazdı :) Daha iyisini çekince düzeltirim inşallah :) Kusura bakmayın..Bu seferlik beni mazur görün :)

Malzemeler;
2 kavanoz penguen sivri bamya konservesi (670 gr X2)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy Soğan
1 su bardağı Yonca Rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 Adet Limon Suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Arzuya göre Tuz,karabiber ve pulbiber
Bamyaların suyunu süzün ve bol suda yıkayın.Yarım limon suyuyla karıştırdığınız 1 litre suda bekletin.
Yemeklik dogradığımız soganı yağda kavurun, rendelenmiş domatesleri ekleyin,kavurmaya devam edin ve salçasını ilave edin.Bamyaların suyunu tekrar süzün ve yemege ekleyin. 1 bardak Su,tuzunu ve baharatlarını arzu edilen miktarda ekleyin.Kalan yarım limon suyunu yemeğe ilave edin.Haşlanmış Nohutlari ekleyin ve 10 dk kadar daha pisirin..Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun..
6 yorum:
ellerinize sağlık.çok severim bamyayı.sevgiler.
Teşekkürler Filiz Hanım
Ellerinize emeklerinize saglik afiyet olsun
bamyaya bayılırım çok hoş görünüyor ellerinize sağlık
Tatlılar gülcandan teşekkürler
umutlu hayat teşekkürler denemelisin :)
Yorum Gönder