Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
8 Kasım 2009 Pazar
Sinangil Vanilyalı Kekunu İle Kıtır Poğça (1 Kg.Lık Vanilyalı Kekunu İle 2.Çeşit)
Malzemeler;
2 yumurta
100 gr.tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği Kadar Sinangil Vanilyalı Un (Tahmini 500 gr.)
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Tüm malzemeler sırasıyla karıştırılır.En son Sinangil vanilyalı kekunu ilave edilerek ele yapışmayacak ama çokta sert olmayacak kıvamda hamur elde edilir.Fırın tepsisine yumurta büyüklüğünde yuvarlak yapılarak dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatal batırılır.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..
Not:Sinangil vanilyalı kekunu şekerli değildir tereddüt etmeyiniz.Ayrıca vanilya kabartma tozu gerektirmez.Çayın yanında içi yumuşak dışı çıtır bir kurabiye tadına benzer bir poğça elde edersiniz.Şimdiden Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
tadını çok merak ettim denemek isterim.sevgiler...
Yorum Gönder