Malzemeler;
1 demet karalahana
1 su bardağı haşlanmış taze yada kuru barbunya
3 yemek kaşığı bulgur
1 adet etli kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 baş kuru soğan
1 kutu Penguen Mısır
2 bardak su
Tuz,Karabiber,Pulbiber ve Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Soğanlar sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavrulur.Ardından minik doğranmış kırmızı etli biberler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Daha sonra donramış domatesler ve salça ilave edilerek kavrulur.Yıkanmış temizlenmiş minik doğranmış kara lahana eklenir.Üzerine Bulgur,barbunya ve penguen mısırlarımız eklenir.Tuz,karabiber,pulbiber ve suyumuz ilave edilerek pişirilir.Afiyet Olsun..
4 yorum:
Canım,
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiyle kal
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor ben karala hananın sarmasını yemiştim yozgatta nefisti tabi buralarda bulamıyoruz kara lahana çok şanslısınız bu konuda canım sizin memlekette çok bi gün bahçeli bir evim olursa mutlaka bahçeye dikerim heralde.İyi bayramlar...
Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramı dilerim.
Bayramin kutlu olsun canim, sevdiklerinle birlikte daha nice güzel bayramlar diliyorum.
Yorum Gönder