Malzemeler; (6 Türk Kahvesi Fincanı için)
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 çay bardağı Damla Çikolata
1 su bardağı Sinangil Vanilyalı Kekunu
Hazırlanışı;
Yumurta ve şeker bir kapta çırpılır,Daha sonra kalan tüm malzemeler sırasıyla çırpılır.En son sinangil vanilyalı kekunu ve damla çikolata ilave edilir.Ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır.
6 adet kahve fincanı yağlanır yada içerisine kek kağıdı konur.Kek harcından her kahve fincanının yarısına kadar eşit miktarda konulur.Daha sonra derin bir tencerenin içerisine kahve fincanları yerleştirilir.Fincanların yarısına gelecek kadar tencerenin içerisine su konulur.(Ben kettle'da kaynamış su koydum)Su kaynayınca ocağın altı kısılır.Tencerinin üzerine içerisine su damlamasın diye genişce bir selpak konulup,tencere kapağı ile kapatılır.20-25 dk kısık ateşte keklerimiz pişirilir.Afiyet olsun.
5 yorum:
Meloşum eline sağlık tatlım çok nefis olmuş becerikli arkadaşım benim:)iyi pazarlar canım.
ellerinize salık bende bir zamanlar pasta tabanlarımı direk tencereye dökerel pişiriyordum.
Canım ellerine sağlık..
Mutlu pazarlar...
meloş bulmuşsun yardımcıyı, ohh kekler hemen fincana verilmiş pişmiş, kimbilir o minik eller onu nasıl tutup yemiştir?
ellerine sağlık canım
Evet Zehracım çok güzel yedi..
Habire yanıma geliyor Anne hadi beraber kek yapalımmı :D Tam Annesinin kızı :)
Yorum Gönder