29 Haziran 2009 Pazartesi

Ballı Çerezli Nefiss Un Helvası

Un Helvasını çok severim..Bu sıralar favori helvam daha doğrusu damak zevkime uyan bir helva tarifi..Eşim ve konuklarım çok beğeniyor..Akşamki konuklarım için yaptım..Çay'ın yanında iyi gidiyor..Daha Çok Taze Fotograflar sıcak sıcak çekildi ve yayınlanıyorrr :)



Malzemeler;

2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı ballı çerez (200 gr.Lık şişenin yarısını kullandım 100gr.Kadar)

Şerbeti İçin;
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Hazırlanışı;

Un ve yağ bir tencerede 20 dk kavrulur.Bir yandan başka bir tencerede su ve şeker kaynatılır.Şerbet hazırlanır.Kavrulan unun Rengi esmer olunca kavrulan una ballı çerez ilave edilir.(Ballı çerezin içinde karışık yemişler bulunmakta)

Ardından hazırladığımız şerbet kavrulmuş ballı çerezli una dökülür ve sürekli karıştırılır.Un Suyu çekecektir.5 dk.daha helvayı kısık ateşte kavurup bir tepsiye helvamız bastırılır.

Dilimlenerek fındık,Fıstık ile süslenerek Servis Yapılır..Afiyet olsun..

1 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canimm yaa harika olmuss harikaa bayilirimm...
sevgilerimlee opuyorumm