2 Haziran 2009 Salı

Sebzeli Tavuklu Milföy Tart




Photobucket


Malzemeler

6 adet milföy hamuru

1 parça küp küp minik doğranmış tavuk göğsü

1 kavanoz garnitür

1 kase mantar (ince ince doğranmış)

3 adet ince doğranmış sivri biber

2 adet ince doğranmış kırmızı biber

1 adet piyazlık kuru soğan

3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı biber salçası

100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı

Tuz,Kekik, kimyon, pul biber, karabiber, nane

Sıvıyağ


Hazırlanışı;


Wok tavada sıvı yağ ekleyerek tavuk etini ve tüm sebzeleri, garnitür hariç sotelenir. 15-20 dakika bu malzemeleri tencerenin kapağı kapalı olarak, ara sıra karıştırarak pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın salçayı, garnitürü ve baharatlarla tuzu ilave edilir. 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım ve malzemeyi 10 dakika kadar soğumaya bırakalım… Bu arada fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp içine 4 adet milföyü büyük bir kare oluşturacak biçimde birleştirerek yerleştirelim, bunun için milföylerin kenarlarını kap içerisinde incecik çakıştırıp ellerimizle bastıralım ve hamuru kabın kenarlarına da genişleyecek biçimde esnetelim… Ilınmış olan iç malzemesini milföy çanağına dökelim, üzerine kaşar peyniri serpiştirip, milföyden keseceğiniz 1 cm genişliğindeki çubuklarla kafesleyelim ve varsa fazlalıkları keselim…Üzerine yumurta sarısı da sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü altın sarısı bir renk alıp milföy kabarıncaya dek pişirelim..Sıcak olarak servis Edelim.Afiyet Olsun...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

NEFİS BİR YEMEK OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CNAIM...

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel ve pratik bir tarif olmuş ellerine saglık.