26 Haziran 2009 Cuma

Kandil Gecesinden Menü Ve Misafirlerim

Kandil Gecesi..Önceki Yazımdada sölemiştim Tekrar Regaip Kandiliniz Mubarek Olsun..
Bugün için misafilerime patlıcan salatası,cappicino kremalı profiterol,Kandil Simidi (Önceki Yazımda tarifini vermiştim) yaptım..Kayınvalidemde un helvası yapmış tam istediğim kıvamda ne çok sert ne çok yumuşak.. Dün başka bir yazımdada belirtmiştim.Mangal partimiz vardı :) Hazır mangal yanıyorken patlıcanda közlettim ve Bugün ondan nefis bir salata yaptım..Hemde çok kolay..
Değişik patlıcan salatası tariflerim var.Bu sefer bunu tercih ettim..Nasıl mı yaptım..

3 adet közlenmiş patlıcanı soydum.Doğradım.Üzerine 1 domates ve 1 salatalık minik minik doğradım.Daha sonra bol limon suyu,Zeytinyağı,Tuz serpip karıştırdım..Üzerine nane ve pulbiber serptim..Nefis bir kolay salata oldu.

Arzu eden çoban salata yaparakta bu tarifi uygulayabilir.Ben patlıcanı bol salatası az tercih ettim ve nefis oldu..


Profiterol tarifim blogumda var.Fakat bu sefer daha önceden profiterol hamurlarımı pişirip buzluğa atmıştım.Onları çıkararak içine Dr.Outker cappicinolu cremole 2 bardak süt ile çırparak kremasını hazırladım.Üzeri içinde Dr.Outker Çikolatalı Sos Kullandım..

Kandil Simidi'nin tarifide önceki yazımda bulunmakta..

Un helvası ise hediye ben yapmadım :) Ama yakında artık favori tarifim olan tek geçtiğim un helvası tarifini paylaşacağım sizlerle..Bu tarifi İzmir'de misafir olduğumuz Nezahat abladan aldım.

Ne o ,Ne bu Bu benim Damak Zevkim...

İsterseniz hemen paylaşayım..

1 bardak ayçiçek yağında 3 bardak un kavrulur.Hemde iyice un esmerleşene kadar.
Başka bir tarafta şerbet yapılır.1 bardaktan 1 parmak fazla olacak şekilde toz şeker ve 3 bardak su ile şerbet yapılır.Ve kavrulan una bu şerbet yedirilir.(Bu arada fıstık ve fındıklı yaptı nezahat abla bizlere.Onuda kavurma esnasında sonlara doğru ekledi una)
Şerbet iyice çekince bir tepsiye un helvası bastırarak yerleştirilir.Soğuyunca keserek dilim dilim servis yapılır.Hem az yağlı hem hafif bir tarif..Kesinlikte tavsiye edilir..Kupkuru olmuyor.Ağır bol yağlı un helvalarındanda olmuyor.Deneyin Derim..


İyi Geceler Diliyor..Sevgilerimi Gönderiyorum Tüm Blog Takipcilerime..
Sıradaki Yazı : Mangal Partisi (İzmir yazı dizisine hala gelemedik yahuu :) Bitmiyokiiii yayınlanacaklar :) )

Hiç yorum yok: