Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
31 Ağustos 2009 Pazartesi
Karnıyarık; Patlıcan,Kırmızıbiber Ve Kabak'tan..
Alaca doğranmış patlıcan tuzlu suda 1 saat bekletilir ve 1 bardak sıvıyağda her tarafı kızartılır.Aynı yağda alaca soyulmuş kabak ve kırmızı biberde arzuya göre adet sayısı olarak kızartılır.10 küçük doğranmış arpacık soğan 5 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur,500 gr.kıyma eklenir kavrulur,daha sonra 1 büyük sivri biber,1 domates rendesi,1 tatlı kaşığı karabiber,pulbiber ve tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir,1/2 demet maydanoz eklenir.Ocağın altı söndürülür.Patlıcanların,kırmızı biberin ve kabağın ortası yarılır..Derince ve yayvan olarak.İçine bolca kıymalı harçtan konulur.2 büyük domates püre haline getirilir ve kıymalı karnıyarıkların üzerine birazda tuz atarak sos olarak üzerini dökülür.En son üzerlerine biber konur.Daha sonra 1 yemek kaşığı salça,1 domates rendesi,biraz tuz ve sıvı yağ,2 bardak su ile sos yapılır ve tepsiye dizilmiş karnıyarıkların aralarına dökülür.180 derece fırına verilir.40 dk.daha pişirilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Meloşcum mahfettin, birbirinden güzel tarifler, ellerine sağlık canım.
Tadıda eminim görüntüsü kadar güzeldir
sevgiler
Yorum Gönder