Evde Penguen bamya konservelerim bulunuyordu..Bamyada kalabalıkla yenir diye düşünerek anneme götürdüm çünkü çok güzel yapar..
Maalesef ki Fotograf makinamı yanıma almadım bazen tembellik ediyorum sanırım büyük oluşundan..
Ama bu lezzetli yemeğin fotografını çekmeden edemedim.Cep Telefonu çekimi :) Maalesef kendi telefonumun şarzı bittiği için burdada bir fiyaskoya uğradım kardeşimin telefonuyla çektim..Birde karanlık ve loş ortamda çektiğim için iyice fenalık geçirdi fotograf :=)
Canıımm yemeğin tabağın rengi bile bir tuhaf çıkmış siz ona aldanmayın :) Çok harika idi :)
Aslında 3 adet küçük fotograf makinamda vardı ama ben çok bonkörmüyüm neyim hepsi bir yerlere birilerine gitti :) Eskiyi yeniyi saklama huyum yoktur pek :) Birtane küçük makina çantada bulunması iyi olurdu bu gibi durumlar için..
Biliyorum fotograflar kötü ama bu yemeği yayınlamasam olmazdı :) Daha iyisini çekince düzeltirim inşallah :) Kusura bakmayın..Bu seferlik beni mazur görün :)
Malzemeler;
2 kavanoz penguen sivri bamya konservesi (670 gr X2)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy Soğan
1 su bardağı Yonca Rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 Adet Limon Suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Arzuya göre Tuz,karabiber ve pulbiber
Bamyaların suyunu süzün ve bol suda yıkayın.Yarım limon suyuyla karıştırdığınız 1 litre suda bekletin.
Yemeklik dogradığımız soganı yağda kavurun, rendelenmiş domatesleri ekleyin,kavurmaya devam edin ve salçasını ilave edin.Bamyaların suyunu tekrar süzün ve yemege ekleyin. 1 bardak Su,tuzunu ve baharatlarını arzu edilen miktarda ekleyin.Kalan yarım limon suyunu yemeğe ilave edin.Haşlanmış Nohutlari ekleyin ve 10 dk kadar daha pisirin..Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun..
6 yorum:
ellerinize sağlık.çok severim bamyayı.sevgiler.
Teşekkürler Filiz Hanım
Ellerinize emeklerinize saglik afiyet olsun
bamyaya bayılırım çok hoş görünüyor ellerinize sağlık
Tatlılar gülcandan teşekkürler
umutlu hayat teşekkürler denemelisin :)
Yorum Gönder