20 Ocak 2012 Cuma

Haşhaşlı Lokum ( Haşhaşlı Çörek )


Canım Arkadaşım Kankişim :)) Funda'ma Ait Bir Tarif Daha.. Hadiyin Funda'mın bloguna bir tık tık ... Takib edin muhteşem tariflerinden mahrum kalmayın..
HAŞHAŞLI LOKUM
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1,5 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ
150 gr haşhaş ezmesi
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzerine;
1 Yumurta Sarısı
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup mayalanması için sıcak bir ortamda bekletiyoruz.Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz.Her parçanın üzerine un serperek oklava yardımıyla açın.Her birine ayrı ayrı haşhaş ezmesiyle yağı karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.Toz şeker ve ceviz de serptikten sonra rulo yapıyoruz.Ruloları iki parmak genişliğinde kesiyoruz.Hamurları kestiğimiz kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet Olsun..

5 yorum:

durutarifler dedi ki...

Kış ya .
Zaten vucudumuz bile böyle şeyler yemek istiyor.
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor. seni takibe aldım bende beklerim;)

essra dedi ki...

fırından çıkınca sıcak sıcak yemek harika olur..ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

o harika bu çöreği çok severim hatta bizde de lokum denir ellerin dert görmesin

Unknown dedi ki...

bende yakinda hashasli cörek yapicam insallah ellerine saglik degisik bir tat olmus :-)