Malzemeler:
2 yumurta
1 paket yaş yada kuru maya
1 su bardağı süt
50 gr.margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( 4 su bardağı yeterli )
Üzeri İçin;Pudra şekeri
Arası için ;Kayısı Marmelatı
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabı içerisinde ılıtılmış sütle maya eritilir.
Eritilip ılıtılmış margarin katılır.Yumurta ,şekeri ve tuzu ilave edilir.
Unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getirilir.Üzerine nemli bir havlu örterek ve 1 saat oda sıcaklıgında bekletiyoruz.
Sonra buz dolabına koyup bir gece bekletiyoruz.Beklemiş olan hamurumuzu çıkarıp unladıgımız tahtada; üzerinide unlayarak oklavayla 1 buçuk santim kalınlığında açıyoruz.Yaklaşık 10 cm çapındaki yuvarlak kalıpla kesiyoruz.
Berliner için Ortada çizgi oluşabilmesi için çizgiye kadar yağ koyuyoruz çok koyarsak çizgi oluşmuyor..Pembeleşene hafif kadar kızartıyoruz.Sonra soğumaya bırakıyoruz.İçine koyucagımız marmelatta parçacıklar var ise pompaya takılmasın diye süzgeçten geçiriyoruz.Yok püre halinde ise sorun yok.
Soğuyan berlinerlerimize krema pompasına koydugumuz kayısı marmelatını yan çizgi yerinden delerek yeterince dolduruyoruz.
Üstünü bolca pudra şekeri serpip biraz dolapta soğuttuktan sonra servis yapıyoruz .
Afiyet olsun..
Afiyet olsun..
7 yorum:
cok leziz gorunuyorlar gercekten.ellerine saglik.sevgiler.
Ben çizgiyi nereye koyacağımı anlayamadım, keşke yapım aşamasından 1 tanecik resim koysaydınız:((ama nefis görünüyor bayıldım görüntüsüne eminim tadıda öyledir eline sağlık..
Tam sevdiğim tarz birşey hatta ilk gördüğümde donat a bile benzettim :) elinize sağlık denemek isterim bu tarifi.
Benberlinere bayilirim okadar cok severimki her magazaya gitmemde mutlaka alirim ozellikle frambuazlisini , ellerine saglik
harikasın tarifler üst üste.
ellerine sağlık.
Berliner cok severim ellerine saglik sevgiler
bayılırım bayılır.nasılda canım çekti............
Yorum Gönder