Malzemeler:
500 gr. Tavuk Bonfile ( Göğüs Eti )
150 gr.badem
150 gr mantar
150 gr mantar
1 tatlı kaşığı köri,maydanoz ve Arzuya göre Tuz
Zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
Beşamel Sos İçin:
1 çorba kaşığı un
250 ml süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Tuz
Hazırlanışı:
Tavuklar haşlanır ve etleri didiklenir.
Un, yağ,süt,tuz karıştırılır ve pişirilerek beşamel sos hazırlanır.
Bademler,sıcak suda biraz kaynatılıp,kabukları soyulur.Azıcık sıvıyağda kavurulur.Bir kısmı süslemek için ayırılır.İnce kıyılmış mantarlar az yağda biraz ayrı bir tavada kavrulur.
Mantarlar beşamel sosa eklenir ve ardından köri ve tuz eklenir.Biraz daha kaynatılır.
Tavuk etleri servis tabağına alınır.Üzerine hazırlanan mantarlı köri soslu beşamel sos dökülür.
Kalan bademler ve kıyılmış maydanozla tabak süslenir.Afiyet Olsun..
Tavuklar haşlanır ve etleri didiklenir.
Un, yağ,süt,tuz karıştırılır ve pişirilerek beşamel sos hazırlanır.
Bademler,sıcak suda biraz kaynatılıp,kabukları soyulur.Azıcık sıvıyağda kavurulur.Bir kısmı süslemek için ayırılır.İnce kıyılmış mantarlar az yağda biraz ayrı bir tavada kavrulur.
Mantarlar beşamel sosa eklenir ve ardından köri ve tuz eklenir.Biraz daha kaynatılır.
Tavuk etleri servis tabağına alınır.Üzerine hazırlanan mantarlı köri soslu beşamel sos dökülür.
Kalan bademler ve kıyılmış maydanozla tabak süslenir.Afiyet Olsun..
3 yorum:
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
mmm gerçekten çok değişik olmuş canım ellerine sağlık..
ne güzel tarif bu yapalım yiyelim
Yorum Gönder