18 Ocak 2012 Çarşamba

İncirli Kek Tatlısı



Merhabalar;
Bugün yine muhteşem bir tarif ile geldim..
Takipcilerimden Fatma Danyan, Bize bu muhteşem incir tatlısı tarifi ve fotoğrafını yollamış..
Kendisine çok teşekkür ediyor,Yeni tariflerinide bekliyoruz...
Sizde eğer benimde bir tarifim var diyorsanız,ve tarifinizin tarifrehberi.com'da yayınlanmasını istiyorsanız,Tarifinizi net bir anlatım ile ve Tarife ait net çekilmiş bir fotoğraf ile  degisiktatlar@gmail.com   e-mail adresine Tarif ve fotoğrafınızı  e-mail atabilirsiniz..


Not: Tarif yazısı ve Tarif'e ait fotoğraf size ait olmalı.Alıntı olmamalıdır.. Tarifrehberi.com bu tür konularda sorumluluk kabul etmez..
İşte Fatma Hanım'ın Tarifi..
Malzemeler:
•6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
•1 su bardağı un,
•1 su bardağı şeker,
•1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi,
•1 çay badağı süt,
•3 yumurta,
•1 tatlı kaşığı tarçın,
•1 pkt vanilya,
•1 pkt kabartma tozu,
•Muhallebisi:
•4 su bardağı süt,
•2 çorba kaşığı nişasta,
•3 çorba kaşığı un,
•5 yemek kaşığı şeker,
•1 çorba kaşığı tereyağı,
•1 poşet sade toz krem şanti,
•Şerbeti için:
•1.5 su bardağı su,
•1 çorba kaşığı nescafe,
•4 çorba kaşığı şeker,
•Üzeri için:
•hindistan cevizi, tarçın ve kakao
Hazırlanışı
•Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
•Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
•Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
•3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))
•Afiyet Olsun.....
NOT: Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz...

2 yorum:

kimsiniz dedi ki...

bu ne harika bir görüntü böyle bayildi !!!!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Benim için, çok ama çokk güzeldir..

20 küsür senelik eskiiii tariflerimden,
ilk fırsatta yayınlamak isterim,

Ve de,
herkese -ama herkese yapmasını mutlaka tavsiye ederim..

afiyetler olsun sevgiler arkadaşlar..