14 Ocak 2012 Cumartesi

Tahinli Suffle ( Tahinli Sıcak Kek )



Tahinli Suffle ( Tahinli Sıcak Kek )


MALZEMELER(10 kişilik)
5 yumurta
5 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un


Ayrıca:
250 gr tereyağı
100 gr beyaz sütlü çikolata


1 su bardağı Koska tahin


10 adet aliminyum sufle kalıbı


Süslemek için Pudra Şekeri ve Dövülmüş Antep Fıstığı


Yanına: Algida Kesme Maraş Dondurması


MALZEMELER:
Öncelikle Tereyağını eritip içine rendelenmiş beyaz çikolataları ilave ediyoruz.Ardından tahini karışıma katıyoruz.


Başka bir kek çırpma kasesinde Krema kıvamına gelinceye kadar yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.


Ardından daha önceden hazırladığımız,tahinli,tereyağlı ve çikolatalı karışımı suffle karışımızımızın içerisine döküp iyice karıştırıyoruz.


Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk.pişirilir.Çökmeden alınır.


Servis Tabağına ters çevirilir,Üzerine pudra şekeri serpilir.ve Kesme Dondurma ile servis edilir..Afiyet Olsun..


Not: Eğer çok fazla pişiriseniz suffleniz olmayacak kek gibi olacak içinden akışkan krema akmayacaktır.Dikkat ediniz..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir tarif balığın üzerine gider ellerine sağlık öpüyorum canım

kimsiniz dedi ki...

:) çok leziz görünüyo ellerine saglik canim :)

Tarif diyarı dedi ki...

nekadar lezzetli olmuştuuuur çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

Cok guzel olmustur dimi :) tahini sevfigim icin begendim tarifi ellerine saglik.