Malzemeler:
5-6 adet havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 vanilya
1 paket vanilyalı cremole
2 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 vanilya
1 paket vanilyalı cremole
2 bardak süt
Hazırlanışı:
Öncelikle Havuçları rendeleyin.Toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin ve vanilyayı ekleyin..Bisküvileri elinizle bir kabın içinde minik minik ufalayarak kırın . İçerisine dövülmüş fındığı ve pişirdiğimiz ılınmış havuçlu tatlıyı ilave edin ve karıştırın.Karışımı bir borcama yayın.
Süt ile birlikte cremoleyi hazırlayın.
Tatlı karışımımızın üzerine cremoleyi yayın yayın.Bol hindistan cevizi,antep fıstığı yada meyvalarla süsleyin.. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve servis edin..Afiyet Olsun..
Süt ile birlikte cremoleyi hazırlayın.
Tatlı karışımımızın üzerine cremoleyi yayın yayın.Bol hindistan cevizi,antep fıstığı yada meyvalarla süsleyin.. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve servis edin..Afiyet Olsun..
6 yorum:
Hafif ve leziz bir tatlıya benziyor.Emeğine sağlık denemek lazım.
bir arkadaşımda yemiştim harika oluyor.ellerine saglık.
Bu degisik tarifi yemek heyecani (Emel) cok sevdi :-) sevgiler
ellerine sağlık şekerim ben de yapıyım öptüm
nefis bir tarif
Balkabaklısını yapardım.
Havuçluda harika olmuştur
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Havuçun faydaları saymakla bitmez
http://www.sifalibitki.biz/havuc.html
Yorum Gönder