Geçtiğimiz yıllarda Sofra Dergisi Çay Saati Dergisinde gördüğüm sadece ek olarak bazı malzemeler eklediğim ve miktarları değiştirdiğim bir tarif..
Bu tarife bayılacaksınız sizde bizim gibi elmasever tarifler tutkunuysanız :))
Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
3-4 Adet Elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 Tatlı kaşığı Tarçın
Bisküvi Altı için:
24 Adet Pötübör Bisküvi
Hazırlanışı:
Öncelikle Kek malzemeleri sırasıyla çırpılır ve bir kek harcı elde edilir.
Bisküviler yanyana sıralı bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Bisküvilerin Üzerine elma dilimlenmiş Elmalar dizilir.
Bolca kuru üzüm bisküvi ve elmaların üzerine ilave edilir.
Tarçın serpilir.
Daha sonra hazırladığım kek harcı Elmalı üzümlü tarçınlı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayılacak şekilde dökülür.
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra biraz ılınmaya bırakılır.
Bardak yardımıyla elmalı üzülüm kek'tan yuvarlaklar kesilir.
Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir.
Not: İlk gün bisküviler kıtır oluyor.Ama sizde benim gibi yumuşak severlerdenseniz ertesi gün yumuşuyor yada fırında bıraktığınızdada fırının sıcağı ve buharıylada yumuşuyor.
Afiyet Olsun...
6 yorum:
Mutlaka deniycem eskiden buluyordum bu bisküviyi fakat artık bulamıyorum çok iyi oldu bu tarif ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler
Ellerinize saglik sevgiler .
ne kadar lezziz olmuslar bunlar
:-))
citir citir
Çok pratik çok da lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
bir elma sever olarak tarifi nor ettim.ellerine saglık.
Yorum Gönder