27 Şubat 2012 Pazartesi

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası







Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası
Bu İçorbayı geçenlerde bir çorbacıda içtik ve çok beğendik.Hemen orada tarifini aldım ve sizlerle paylaşmak istedim..

Malzemeler ve Hazırlanışı:

Tencereye yağ ve doğranmış 1 adet soğan konulup, orta ateşte pem­beleşmeden kavrulur.
Ardından Soğanlar hafif pembeleşince, 1  yemek kaşığı kaşık un konulup biraz kavrulur. Sonra yıkanmış, ayıklanmış 1 .5 su bardağı  mercimek ve minik doğranmış 1 adet havuç ve 1 adet patates ilave edilir.
2.5 litre su üzerine konulur ve tuz ilave edilir.
Mercimek ,sogan ,patates ve havuç ezilinceye kadar pişirilir.
Süzgeçten geçirilir. Tekrar tencereye konulup bir taşım daha kaynatılır.
Üzeri için biraz tereyağı yada ayçiçek yağında salça eriliterek,servis kasesine konulan çorbanın üzerine dökülür. kurutulmuş ekmekler ve limon eşliğinde servis yapılır. Afiyet Olsun..




3 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Canım eline sağlık bu çorbayı annem çok lezzetli yapar birebir onun gibi yapsam da o lezzeti tutturamam. şu sıralar yapmamıştım yeniden hatırlattğın iyi oldu. güzel bir hafta olsun inşallah sevgiyle kal.

fatosun mutfagından... dedi ki...

selamlar..ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiyle,sağlıkcakla kal..

Adsız dedi ki...

Eh iste