Malzemeler:
Hamuru için :
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardarğı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1 çimdik tuz ve Alabildiği Kadar Un
1 su bardağı süt
1 çay bardarğı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1 çimdik tuz ve Alabildiği Kadar Un
Kreması İçin:
1 kutu sinangil Vanilyalı pasta kreması
1 tatlı kaşığı kakao ( Renginin kırılması için )
2 bardak süt
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Önce süt ile mayayı karıştırın tuzu ve şekeri ,daha sonra yumurtayı ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.1 saat üzerini örterek mayalandırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye yuvarlayarak dizin. Üzerini örterek 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında pembelesinceye kadar 20-30 dk kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın...
Pasta Kremasını Süt ile çırpın.Kakaoyu ekleyin.ve buzdolabında dinlenmeye alın.
Pişen hamurları enlemesine ortadan ikiye tam kopmayacak şekilde hamurburger ekmeği gibi kesin.Kremayı krema torbasına doldurun ve enlemesine kesilen hamurun içine bolca doldurun.Kaşık yardımıylada yapabilirsiniz.
Yaptığımız krema doldurulmuş pastacıkları fırın teli (ızgarası) üzerine dizin. Üzerine pudra şekeri serpin.Soğumaya ve dinlemesi için buzlabında bırakın.
Üzerlerine kapak örterek buzdolabında muhafaza edin.En az bir gece dinlendirin.Ve Arzu ettiğiniz zamanda soğuk olarak servis edin.Afiyet Olsun..
5 yorum:
yaaaa cok severim ben bu alaman pastasini:)))
yapmak da istiyorum ama ne zaman ellerine saglik enfes gorunuyor.sevgiler.
ellerine saglık.
Çok harıka olmuşlar,ellerıne saglık kolay bir tarifle enfes bır görüntü eminim tatdıda harıka dır.
Kahvemin yanına bir tanecik alıyorum...Hımm nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...
sagol canim cok güzel olmus
bir tane alip kaciyorum...
ellerine saglik
Yorum Gönder