Bu hafta sonu misafirlerim vardı..
Ne yapsam diye düşünürken uzun zamandır denemek istediğim lahmacun iç harcını hazırladım...
Doğruuu Lahmacun fırınına iç harcını hazırlayarak yolladım...
Okuyacağınız bu tarifle içi bol kıymalı 10 adet Lahmacun elde ettik...
Sizde tarifi hazırlarken kişi sayısına göre bundan yola çıkabilirsiniz..
Ne yapsam diye düşünürken uzun zamandır denemek istediğim lahmacun iç harcını hazırladım...
Doğruuu Lahmacun fırınına iç harcını hazırlayarak yolladım...
Okuyacağınız bu tarifle içi bol kıymalı 10 adet Lahmacun elde ettik...
Sizde tarifi hazırlarken kişi sayısına göre bundan yola çıkabilirsiniz..
750 gr.Az yağlı kıyma
3 adet incecik kıyılmış soğan ( Orta boy )
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 demet maydanoz yaprak kısımları
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen varsa tazede olabilir
1 yemek kaşığı isot ve pulbiber karışımı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet incecik kıyılmış soğan ( Orta boy )
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 demet maydanoz yaprak kısımları
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen varsa tazede olabilir
1 yemek kaşığı isot ve pulbiber karışımı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Soğan,maydanoz ve sarımsak incecik kıyılır.Domateslerde aynı şekilde incecik kıyılarak ilave edilir.Tuz,karabiber,fesleğen,pulbiber ve isot katılır.Kıyma ve biber salçasıda ilave edilerek lahmacun iç harcı yoğurulur.Ve Doğruca Lahmacun fırınına yada hazırlanmış açılmış lahmacun hamurlarına konularak teflon tavada kapağı örtülü olarak yada fırında pişirilir.Afiyet Olsun..
2 yorum:
Ben de deneyeyim bu şekilde
Ellerine sağlık
Sevgiler
mmm ellerine sağlık
Yorum Gönder