15 Şubat 2012 Çarşamba

Lahmacun İç Harcı Nasıl Hazırlanır?


Bu hafta sonu misafirlerim vardı..
Ne yapsam diye düşünürken uzun zamandır denemek istediğim lahmacun iç harcını hazırladım...
Doğruuu Lahmacun fırınına iç harcını hazırlayarak yolladım...
Okuyacağınız bu tarifle içi bol kıymalı 10 adet Lahmacun elde ettik...
Sizde tarifi hazırlarken kişi sayısına göre bundan yola çıkabilirsiniz..

Lahmacun İç Harcı İçin:


750 gr.Az yağlı kıyma
3 adet incecik kıyılmış soğan ( Orta boy )
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 demet maydanoz yaprak kısımları
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen varsa tazede olabilir
1 yemek kaşığı isot ve pulbiber karışımı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Soğan,maydanoz ve sarımsak incecik kıyılır.Domateslerde aynı şekilde incecik kıyılarak ilave edilir.Tuz,karabiber,fesleğen,pulbiber ve isot katılır.Kıyma ve biber salçasıda ilave edilerek lahmacun iç harcı yoğurulur.Ve Doğruca Lahmacun fırınına yada hazırlanmış açılmış lahmacun hamurlarına konularak teflon tavada kapağı örtülü olarak yada fırında pişirilir.Afiyet Olsun..

2 yorum:

durutarifler dedi ki...

Ben de deneyeyim bu şekilde
Ellerine sağlık
Sevgiler

Unknown dedi ki...

mmm ellerine sağlık