Fundam... Canım güzel ve iyi kalpli arkadaşım.. Hani onunlayken hem keyif alıyor hem huzur bulduğum kişilerden..
Maharetli Kadın.. O bir öğretmen ayrıca hukuk okuyor.. Ayrıca bir anne ve hafta sonları pastacılık ve yemek kurslarına gidiyor..
Canım arkadaşım yine döktürmüş .. Piliç Topkapı Tarifiyle bizi mest etti :))) Bu tarif tüm tavuk ve pilav severler için gelsin :))
Ellerine sağlık Arkadaşım.. http://arenandfamily.blogspot.com/ mutlaka izlemeye alın.. Pişman olmayacaksınız :))
MALZEMELER:
Kişi sayısında kemiksiz tavuk but
2 su bardağı jasmine pirinç
4 su bardağı sıcak su
dolmalık fıstık
kuş üzümü
1 orta boy soğan
dereotu
karabiber ,yenibahar,tuz
50gr tereyağı
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Teflon tencereye sıvıyağ koyup fıstıkları ve doğranmış soğanı kavuruyoruz.Yıkanmış pirinçleri katıp kavurmaya devam ediyoruz.Suda beklettiğimiz üzümü, dereotunu ve tuzu da katıyoruz.Tereyağını ve suyunu da ilave edip 17 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.En son baharatlarını atıp demlenmeye bırakıyoruz.Kasapta tavuk butlarının kemiklerini ayıklatıp ince dövdürüyoruz.Yıkadıktan sonra içine kaşık yardımıyla pişirdiğimiz pilavdan koyup bohça yapıp ters çevirerek fırın tepsisine diziyoruz.Tavukların üzeri kızarana dek 200 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Teflon tencereye sıvıyağ koyup fıstıkları ve doğranmış soğanı kavuruyoruz.Yıkanmış pirinçleri katıp kavurmaya devam ediyoruz.Suda beklettiğimiz üzümü, dereotunu ve tuzu da katıyoruz.Tereyağını ve suyunu da ilave edip 17 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.En son baharatlarını atıp demlenmeye bırakıyoruz.Kasapta tavuk butlarının kemiklerini ayıklatıp ince dövdürüyoruz.Yıkadıktan sonra içine kaşık yardımıyla pişirdiğimiz pilavdan koyup bohça yapıp ters çevirerek fırın tepsisine diziyoruz.Tavukların üzeri kızarana dek 200 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.
1 yorum:
iltifat etmişsin canım arkadaşım o senin kalbinin güzelliği:)))
Yorum Gönder