Bebişim Canparem'e ait bir tarif daha..
MALZEMELER:
200gr tel kadayıf
100gr dövülmüş ceviziçi
100gr tereyağı
100gr dövülmüş ceviziçi
100gr tereyağı
MUHALLEBİ İÇİN:
1kg süt
1 paket krema
300gr toz şeker
300gr un
1 paket vanilya
Hepsini karıştırıp pişiriyoruz.
1kg süt
1 paket krema
300gr toz şeker
300gr un
1 paket vanilya
Hepsini karıştırıp pişiriyoruz.
Alt tabanındaki çikolatalı sos için :
350 gr bitter çikolata
50 ml süt
350 gr bitter çikolata
50 ml süt
YAPILIŞI:
Sütle çikolatayı kısık ateşte eritiyoruz.Büyük yuvarlak borcam tepsisine margarin sürüp çikolata sosunu döküyoruz.Dolapta dondurduktan sonra soğumuş muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Cevizi de ekleyip ocağı kapatıyoruz.Muhallebinin üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Servis yaparken pekmezle tatlandırıyoruz.
Sütle çikolatayı kısık ateşte eritiyoruz.Büyük yuvarlak borcam tepsisine margarin sürüp çikolata sosunu döküyoruz.Dolapta dondurduktan sonra soğumuş muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Cevizi de ekleyip ocağı kapatıyoruz.Muhallebinin üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Servis yaparken pekmezle tatlandırıyoruz.
5 yorum:
Ellerıne saglık canım,benımde çok beyenerek ve severek yaptıgım bır tatalı.Yıyenlere afıyet olsun.
Ben bu tatliyi seviyorum ellerine saglik .
Biz bunu zırt pırt yapıyoruz.
Bayıla bayıla yiyoruz.
Ellerine sağlık
Sevgiler
ellerinize sağlık güzel görünüyor bende deneyeceğim sevgiler bende beklerim
Teşekkürler bebişim:))
Yorum Gönder