Malzemeler :
- 4 Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Çorba Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
- 4 Çorba Kaşığı Kakao
- 2.5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
Keki Islatmak İçin:
- 1 Su Bardağı Süt
Üzeri İçin:
- 1 Paket Toz Şanti ( 2 poşet )
- 1.5 Su Bardağı Süt
Sosu İçin:
- 1 Paket Çikolata Sos
- 2 Su Bardağı Süt
Hazırlanışı:
Yumurta Ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz.Sırasıyla, yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, kakao , vanilya ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Yumurta Ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz.Sırasıyla, yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, kakao , vanilya ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyup biraz daha çırptıktan sonra yağlı kağıt serili düz kalıbımıza döküyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
Üzerine ıslatmak için sütü döküyoruz. Krem Şantiyi süt ile çırpıyoruz. Kekimiz sütünü çektikten sonra Krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
Bu arada çikolata sosunu tarifine göre sütle pişiriyor hazırlıyoruz.Ilıtıyoruz.Ilındıktan sonra kremşantili pastanın üzerine döküyoruz.
Biraz daha buz dolabında pastamızı dinlendirip kare olarak dilimleyip çay yada kahve yanında servis ediyoruz. Afiyet Olsun..
3 yorum:
Nefis görünüyor ellerinize emeklerinize saglik.Afiyetler olsun.
Bu pastaya bayılıyorum.Ağlayan pasta degıl bence yıyenın yüzünü güldüren pasta olmalı.Ellerıne saglık canım nefis görünüyor.
ben de aglıyorum şuanda !!! :) onu yemek isteyipte yiyemediğimdennn :( ellerinize saglık
Yorum Gönder