29 Mayıs 2012 Salı

Yulaflı Bisküvi



Malzemeler:

1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı esmer şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı dövülmüş fındık yada ceviz
1 çimdik tuz
125 gr.oda sıcaklığında tuzsuz beyaz tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su

Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeleri karıştırın.Ardından yağı ekleyin.En son suyu ekleyin.Ele yapışan ama katı bir hamur elde edilecek. Hamuru steç filme sararak buzdolabında dinlendirin.Iyi unlanmış masa üzerinde oldukça streç film yardımıyla bastırarak ince  bir hamur açın.Yuvarlak bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. ( Zorlanırsanız bir kaşık yardımıyla fırın tepsisine aralıklarla dizin.1 tatlı kaşığı dolusu alıp aralıkla yağlı kağıt serili tepsiye koyun.5cm aralıklarla.. yada elinizle yuvarlayın.Pişerken yayılacaktır ) Yağlı kağıt serili düz bir fırın tepsisine dizin.160 derecede önceden ıstılmış fırında 15-18 dakika pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun..

İskoç'un Yulaflı Kurabiyesi,Yulaflı Kurabiye Tarifi,Yulaflı Bisküvi Tarifi

5 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Diyet yapanlar için de çok uygun.

Saygılar..

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık arrkadaşım kocaman sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik .

lezzet sefasi dedi ki...

harika bir gorunum elelriniz e saglik

guzelliknehri dedi ki...

bu tarifi yazmak lazım, elinize sağlık