Gaziantep'e ait nefis bir tarif.. Tarifin Adı '' Yapma '' Genellikle içli köfte yapımından artan bulgurlu hamurdan yapılıyor bu tarif..
Neticede bizim misafirliğimizdede öyle oldu :)) Önce içli köfteler yapıldı kalan hamur ise yuvarlanıp yassılaştırılıp zeytinyapında kızartıldı...
Malzemeler:
• 2 su bardağı köftelik bulgur
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı salça ve Tuz
• Pulbiber
• Karabiber
• 3 bardak sıcak su
• Kızartmak için Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Bulgur ılık suda yarım saat ıslatılır ,yumuşamaya bırakılır.Daha sonra salça ilave edilerek yoğurulmaya başlar.İçerisine un tuz ve biberlerde eklenerek ve su ilave edilerek yoğurulur. Sakız gibi oluncaya kadar yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde önce yuvarlanır sonra yassılaştırılır ve düzgün daire şekli verilir. Daha sonra kızgın hakiki zeytinyağında kızartılır.Afiyet Olsun..
Not: Bizim içli köfte hamuru olduğu için hamuru önceden özdeşleşsin diye kıyma çekme içli köfte yapma makinasından geçirildi.Daha sonra un ilave edilip yoğuruldu.Ama herkeste makina olmadığı için önceden ıslatıp bulgur yumuşatılır.
3 yorum:
Hakiki bir antepli olarak nasıl canım çekti resmi görünce anlatamam.Olsa da yesek dedim annemi arayıp :)
Nefis görünüyo valla ellerinize sağlık
Sevgiyle
Bizde çok yaparız bunu,içli köfte yaparken.Çok güzel görünüyor...Ellerinize sağlık..sevgiler..
Yanında yoğurtla hayal ettim de :)
Yemeye doyamaz insan bu nefis köfteyi.
Ellerine sağlık canım.
Afiyet olsun..
Yorum Gönder