24 Mayıs 2012 Perşembe

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?




MALZEMELER:
3,5 su bardağı un
100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için ;
Yumurta sarısı, çörek otu

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına un, tereyağ, yoğurt, yumurta, sirke ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra mahlep, tuz ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Simitlerimizi tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine saglık.Mahlep kokusu mis gıbı süper oluyor.

vişnap dedi ki...

Hayırlı kandiller ve nefis kandil simitleri içinde ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık sımıt nefıs gorunuyor kandılın mubarek olsun

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor sağlıkla kal...

victoria eugenia canela dedi ki...

Muy buena receta...felicitaciones.